goedkoop bellen
 
 
 
home
voip telefonie
voordelen
download voip
internet aanbieder
contact


 
 
   
 
 

Download VoIP

 

Met VoIP software kan je via internet bellen zonder ervoor te hoeven betalen. Door het installeren van VoIP software op je computer kan je bellen via je kabel of adsl verbinding werelwijd zonder gesprekskosten te betalen!

VoIP provider

• Skype
• Google Talk
• Voipbuster
• Windows Live Messenger
• Free World Dialup
• Gizmo Project
• Parlino

Wat is Skype?

Skype is een gratis en eenvoudig programma waarmee je binnen enkele minuten overal ter wereld gratis kunt bellen. Skype maakt gebruikt van P2P (Peer-to-Peer) technologie om verbinding te maken tussen jou en andere Skype gebruikers. Wanneer je het zat bent om enorme bedragen te betalen voor telefoongesprekken, dan is Skype iets voor jou!

Skype is snel en gemakkelijk te installeren. Je hoeft het alleen te downloaden, te registreren en binnen enkele minuten kunt u bellen met andere Skype gebruikers.

Skype is eenvoudig en snel te installeren, het werkt goed en de kwaliteit van de verbinding is erg goed.

Wat heb je nodig om gratis te bellen?

• Een pc met Windows XP of Windows 2000
• Een internet verbinding of breedbandverbinding
• Een geluidskaart. Zit standaard in de meeste pc's
• Een microfoon en speakers of een headset met microfoon
• Het software programma Skype

Wat moet je doen om gratis te bellen?

• Surf naar http://www.skype.com
• Klik op "download"
• Volg de installatieprocedure
• "Zoek een vriend"
• Klik op het telefoon icoontje

Is Skype veilig?

Ja. Wanneer je een andere Skype gebruiker belt wordt je gesprek versleuteld met een sterk versleutelings algoritme om je privacy te waarborgen. In sommige gevallen zal je Skype gesprek via andere gebruikers geleid worden in het Peer-to-Peer netwerk. Skype versleuteling beschermt je van mogelijk afluisteren door kwaadwillende gebruikters.

Waarom zijn Skype gesprekken versleuteld?

Skype is van begin tot eind versleuteld omdat het gebruik maakt van het openbare Internet om je stem en tekstberichten te vervoeren en soms worden deze gesprekken geleid langs andere gebruikers. Skype versleuteling zorgt ervoor dat geen andere partij je gesprek kan afluisteren of chatberichten kan meelezen.

 

 

Wat is Google Talk?

Google Talk is een eenvoudige en gratis manier om met uw contacten te bellen en ze chatberichten te sturen. Net als bij Gmail wordt bij Google Talk gebruikgemaakt van de innovatieve technologieŽn van Google zodat gebruikers effectiever en efficiŽnter kunnen communiceren. Zie het maar als Googles benadering van communicatie. Google Talk is eenvoudig en intuÔtief te gebruiken. Om gratis te bellen, heeft u alleen een Internet-verbinding, een microfoon en een luidspreker nodig. Nadat u Google Talk heeft gedownload, kunt u zich aanmelden met uw Gmail-gebruikersnaam en -wachtwoord. Stuur uw contacten een uitnodiging om Google Talk te downloaden. Zodra ze dit gedaan hebben, kunt u met ze bellen of chatten.

Hoe werkt Google Talk met Gmail?

Als u Google Talk wilt gebruiken, moet u zich aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Gmail. Als u nog niet over een Gmail-account beschikt, kunt u een gratis account ontvangen via uw mobiele telefoon.

Uw contactpersonen in Gmail worden vooraf geladen en de personen met wie u het vaakst communiceert, worden weergegeven in uw contactenlijst in Google Talk. U kunt via de Google Talk-interface uw Postvak IN van Gmail openen en u kunt zelfs rechtstreeks via uw Gmail-account e-mails verzenden naar uw contactpersonen. U kunt uw chats in Google Talk ook opslaan in uw Gmail-account, zodat u deze later opnieuw kunt bekijken.

Gmail heeft ook eigen chatfuncties, die helemaal zijn gesynchroniseerd met Google Talk. De mensen met wie u kunt chatten, uw statusberichten, hun statusberichtenĖalles is gesynchroniseerd.

Google Talk bevat tevens alle functies van Gmail-melding zodat er niet alleen meldingen worden weergegeven voor nieuwe berichten in uw Gmail-account, maar ook voor binnenkomende telefoontjes en chats.

Als u een uitnodiging voor Google Talk stuurt naar iemand die nog geen Gmail-account heeft, krijgt hij of zij ook een Gmail-uitnodiging.

 
     
 
 

Veel gestelde vragen

 
  Is VoIP voor mij?
Met VoIP kunt u besparen op uw telefoonkosten. U bespaart op de lagere abonnementskosten en op de veel lagere gesprekstarieven.

Het is geschikt voor u als u zich kunt vinden in de volgende behoeften:

- Ik heb breedband internet verbinding, ik zou mijn gesprekskosten willen verlagen.
- Ik voer regelmatig gesprekken naar het buitenland en ik zou mijn kosten willen verlagen.
- Ik heb een klein bedrijf en het verwerken van telefoonrekeningen vergt veel tijd en energie.
 
 
Is bellen met VoIP goedkoper?
Hoe is het geluid van VoIP?
Heb ik een computer nodig?
Kan ik mijn KPN nummer houden?
 
     

Links

   
 
 
   
 
 Home VoIP Voordelen Download VoIP VoIP Provider Contact  www.bellenvoip.com Internet bellen