goedkoop bellen
 
 
 
home
voip telefonie
voordelen
download voip
internet aanbieder
contact


 
 
   
 

What VoIP?

Bij Voice over IP of VoIP wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Het gesprek wordt dan omgezet in datapakketjes die verstuurd worden over internet. Die omzetting kan worden gedaan door de computer waarop dan een softphone is geinstalleerd, of door een ip-telefoon of ip-adapter. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen.

Gesprekken tussen u en andere internetbellers zijn dan ook gratis.

In de afgelopen jaren is de Voice over IP volwassen geworden. Dat wil zeggen dat het protocol sterk verbeterd is. Op het gebied van betrouwbaarheid, efficiency en kwaliteit hebben sterke verbeteringen plaatsgevonden. Ook op het gebied van compressie hebben zich positieve ontwikkelingen voorgedaan. Voor een kwalitatief goed gesprek is steeds minder bandbreedte noodzakelijk.

 
 
 

Het IP-protocol is oorspronkelijk ontworpen voor de verzameling van data, niet voor de verzending van spraak. Informatie verzonden met dit protocol wordt opgedeeld in verschillende pakketjes en zo verzonden over het netwerk. Het probleem hierbij is dat spraak, in tegenstelling tot data vertragingsgevoelig is. Komen de verschillende voicepakketjes niet voldoende snel of in de juiste volgorde aan, dan ontstaan er storingen als echo, vertragingen en het wegvallen van geluid.

 
     

 

 
 

Veel gestelde vragen

 
  Is VoIP voor mij?
Met VoIP kunt u besparen op uw telefoonkosten. U bespaart op de lagere abonnementskosten en op de veel lagere gesprekstarieven.

Het is geschikt voor u als u zich kunt vinden in de volgende behoeften:

- Ik heb breedband internet verbinding, ik zou mijn gesprekskosten willen verlagen.
- Ik voer regelmatig gesprekken naar het buitenland en ik zou mijn kosten willen verlagen.
- Ik heb een klein bedrijf en het verwerken van telefoonrekeningen vergt veel tijd en energie.
 
 
Is bellen met VoIP goedkoper?
Hoe is het geluid van VoIP?
Heb ik een computer nodig?
Kan ik mijn KPN nummer houden?
 
     

Links

   
 
 
   
 
 Home VoIP Voordelen Download VoIP VoIP Provider Contact  www.bellenvoip.com Internet bellen